4. ULUSLARARASI BEŞİKTAŞ FOTOĞRAF FESTİVALİ “FOTOİSTANBUL” BAŞLADI – Karaköy Mono

Türkiye’nin ve dünyanın en önemli fotoğraf sanatçılarının katıldığı 4. Uluslararası Beşiktaş Fotoğraf Festivali “FOTOİSTANBUL 2017” başladı.


Klasikle moderni, ustayla amatörleri bir araya getiren, fotoğrafın bütün disiplinlerini ve tüm tarzlarını konu alan bir festival olma özelliği taşıyan 4. İstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali başladı.

Beşiktaş Belediyesi’nin her yıl Türkiye’den ve dünyadan pek çok fotoğraf sanatçısını bir araya getirdiği festival, Ortaköy Yetimhanesi’nde kapılarını sanatseverlere açtı.

Tarihi Ortaköy Yetimhanesi’nin duvarlarını süsleyen fotoğrafların ve festivalin Sanat Yönetmeni Atilla Durak, bu yıl sanatseverleri sürprizlerin beklediğini söyledi. Festivalde fotoğrafın daha çok deneysel yönüne ağırlık verdiklerini ifade eden Durak, “Her yıl bir konuyu, düşünceyi ya da fotoğrafla ilgili bir eğilimi gizliden işlemeye çalışıyoruz. Bu yıl da fotoğraf yapmak mı yoksa fotoğraf çekmek mi konusunu gizli gizli işlemeye çalıştık. Fotoğrafın daha çok deneysel tarafına ağırlık verdik. O yüzden bu yıl izleyiciler çok sürpriz, değişik ve farklı işleri görecekler. Enteresan bir yıl olacak diye düşünüyorum” dedi.

“İstanbul’un Karakterine Uygun Bir Festival”

Atilla Durak, 4 yıldır düzenlenen Foto İstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali’nin en geniş kapsamlı festival olduğunu da belirtti. Tarz ayırımı yapmadan her fotoğrafın festivalde yerini aldığını söyleyen Durak, şunları söyledi: “Dünyada festivaller kendilerine alanlar açıyorlar. Mesela bazı festivaller sadece dokümanteride uzmanlaşıyorlar, bazı festivaller deneysel fotoğraf, bazı festivaller slayt gösteriyor. Biz bunların hepsini kapsayan, fotoğrafla ilgili olan her şeyi içine alan bir festival olmaya çalışıyoruz. Tarz ve disiplin ayırmadan fotoğrafla ilgili her şey bizim konumuz. Böyle olunca da dokümanteriden deneysel fotoğrafa, klasikten moderne, yeniyle eski bir araya geliyor. Bunun da İstanbul’un karakterine oturan bir yapı olduğunu düşünüyorum.”

112 fotoğraf sanatçısının katılımıyla 60 sergi ile 12 lokasyonda gerçekleşen festival, 22 Ekim’e kadar Beşiktaş’ın en önemli noktalarında devam edecek. Festival kapsamında sergilerin yanı sıra panel, yuvarlak masa tartışmaları, ustalarla sohbet, portfolyo değerlendirmeleri ve kitap imza günü gibi birçok yan etkinlik de düzenleniyor.

(İHA)