ECE TEMELKURAN’A ULUSLARARASI EDEBİYAT ÖDÜLÜ – Karaköy Mono

Yazar Ece Temelkuran, Düğümlere Üfleyen Kadınlar kitabının İngilizce çevirisi “Women Who Blow on Knots” ile 2017 Edinburgh Uluslararası Kitap Festivali İlk Kitap Ödülü’ne sahip oldu.


BirGün’ün aktardığı habere göre, bir adamı öldürmek için çölü geçmeyi göze almış dört kadının Tunus’tan Lübnan’a yolculuğunu konu alan eser, 50 roman arasında bu yılın en iyisi olarak seçildi.

“OKUYUCALARIMA TEŞEKKÜR EDERİM”

Ece Temelkuran, ödül sonrasında yaptığı açıklamada, hayatının en zor zamanlarında yazdığı kitabın insanlara verdiği ilham noktası mutluluğunu ve heyecanını paylaştı. Temelkuran ödüle ilişkin verdiği teşekkür mesajında, “Hayatımın en zor zamanlarından hayatta kalabilmek için yazdığım hikayenin birçok kişiye ilham kaynağı olmasını ve böyle bir ödülün verilmesinden dolayı çok heyecanlıyım. Çevirmen Alex Dawe’ye, editörüm Penny Thomas’a ve Parthian Books’tan Richard Davies’e teşekkür etmek istiyorum. Ve Edinburgh Uluslararası Kitap Festivali’ne Düğümlere Üfleyen Kadınlar’ın deli yolculuğuna katılmayı seçen tüm okuyuculara çok teşekkürler” dedi.